Alle nieuws over isolatieglas HR++ energie en Milieu in het dagelijks leven

Isolatieglas HR++ isoleert veel beter dan enkelglas en verbetert je wooncomfort. Bovendien bespaar je ermee op je energieverbruik.

 HR isolatieglas 2

Enkelglas is niet meer van deze tijd. Als je nieuwe ramen en kozijnen neemt, is HR++ isolatieglas de standaard. Ook als je nieuw glas wilt is HR++ het uitgangspunt.

Het vervangen van enkelglas door HR++ isolatieglas in bestaande kozijnen kost in een gemiddelde eengezinswoning zo n € 2500.00 euro en bespaart ieder jaar zo n Є 280 euro.

Isolatieglas zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft. Daardoor gaat de verwarming minder vaak aan en verbruik je minder gas. Bovendien is het comfortabel: geen kou meer bij de ramen, de ruiten beslaan niet meer aan de binnenkant en je hebt minder geluid van buiten.

Ook is het goed voor het klimaat, want je stoot minder CO2 uit.

Hier wat tips van de Glas Groep B.V. over Isolatieglas

  1. Ga je glas vervangen, kies dan meteen voor Isolatieglas HR++. Dit is misschien iets duurder dan gewoon isolatieglas, maar dit verschil verdien je in ruim 2 jaar terug via een lagere energierekening.
  2. Vraag een offerte aan bij de Glas Groep B.V, en vraag naar de productgarantie.
  3. Wij geven naar plaatsing Isolatieglas HR++ een gratis advies over onderhoud kozijnen, zodat isolatieglas minder snel lekt raakt of breekt.
  4. Met isolatieglas (vooral HR++ ) kun je last krijgen van condens op koude vlakken in huis.
    Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld ventilatieroosters boven op isolatieglas, net als verdere isolatieglas de gevel het dak en de vloer van de woning.
  5. Enkelglas vervangen door HR++ isolatieglas geeft een winst die vergelijkbaar is met een rente van 5 procent op een spaarrekening.

Soorten Isolatieglas: van dubbelglas tot HR++ isolatieglas

Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas.

Isolatieglas bestaat uit twee en soms drie glasplaten met daar tussen een ruimte (spouw).

Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon isolatieglas vaak dubbel of drievoudig hoog rendementglas gebruikt.

Hier de diverse soorten isolatieglas:

HR isolatieglas

Isolatieglas beter door Argon gasvulling en een metaal coating

In de spouw tussen de glasplaten van gewoon isolatieglas zit droge lucht.

Tussen de glasplaten van HR++ en triple isolatieglas zit een edelgas, meestal argon gas.

Edelgassen isoleren veel beter dan de droge lucht tussen het isolatieglas.

Aan de binnenzijde van alle HR glassoorten zit ook onzichtbare coatings (laagje) die de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk warmte, zonlicht laten ze grotendeels door. Er is ook glas met een zonwerende coating. Dat laat minder zonlicht door en is koeler in de zomer, maar in de winter profiteer je minder van de zon.

Isolatiewaarde kiezen: U- Waarde

De U-waarde geeft aan hoeveel warmte het isolatieglas doorlaat: hoe lager de U-waarde, hoe beter het isolatieglas isoleert.

HR isolatieglas 1

Monument? Speciaal isolatieglas

Voor monumentale panden en gebouwen is er een speciaal isolatieglas (monumentenglas) op de markt gebracht. Dit ziet eruit als oud glas en is vrij dun zodat het in bestaande kozijnen geplaatst kan worden.

Gevolgen voor het Milieu

Met isolatieglas hoef je minder hard te stoken, omdat er minder warmte verloren gaat en dit is goed voor ons Milieu. Enkel glas vervangen door HR++ isolatieglas kan in een gemiddelde eengezinswoning (21.5 m2 glas) gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar besparen. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft.

Kiwa en Komo keur

Kiwa keurt de isolatiewaarde van HR isolatieglas soorten. Staat er HR, HR+ of HR++ vermeld tussen de glasplaten, dan gaat het zeker om HR-isolatieglas. Glas met Kiwa keur krijgt tevens het Komo keur.

Garantie voor een goede plaatsing: GBO

De juiste plaatsing van isolatieglas (dat is volgens de Nederlandse praktijk richtlijn 3577 ) en onderhoud garanderen dat isolatieglas minder snel lek raakt of breekt.

Het plaatsen van isolatieglas is werk voor de Glas-Groep. Kies bij voorkeur de Glas Groep B.V., omdat wij aangesloten zijn bij de branchevereniging GBO en bieden 10 jaar garantie en 5 jaar op plaatsing van het isolatieglas. Wij zijn lid van Glasbranche Organisatie en beschikken over het GBO-vakcertificaat leveren gecontroleerde kwaliteit, door te werken met vakbekwame en goed opgeleide glaszetters en monteurs.

HR isolatieglas 4