Energiewijzer HR++


Warm in de winter en koel in de zomer. De meest ideale HR++ beglazing voldoet aan beide comforteisen. HR ++ glas isoleert ruim 50 % beter dan het beste generatie dubbel glas. Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U–Waarde  ( uitgedrukt in Watt per m2 Kelvin). Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is.  Hoe lager de U-Waarde , hoe beter het glas isoleert. HR++ glas heeft een U-Waarde van circa 1,1.  Dat is ruim 50 % lager (beter) dan het beste eerste generatie dubbelglas  met een U-Waarde 2.8. Enkelglas heeft een U-Waarde van maar liefst 5,8. Nog meer comfort en energie besparing met Pilkington K-Glass N met een U-Waarde 0.8 W/m2 K. Dit is een isolatiewaarde die normaal alleen met drievoudig isolerend glas is te behalen 18 mm dikte glaspakket zie onze bijlage verder op de website.

isolatieglas-isolatiewaarde


HR++ isolatieglas : werking

Modern isolatieglas bestaat doorgaans uit twee glasplaten, gescheiden door een spouwruimte 9,12 of 15 mm. Tot en met HR glas is de spouw gevuld met droge lucht. Vanaf HR++ wordt altijd een beter isolerend edelgas (Argon of Krypton) toegepast. Vanaf HR glassoorten is de spouwzijde tevens voorzien van een flinterdunne warmtereflecterende metaalcoating die zonlichtdoorlaat, maar warmte uit het vertrek terugreflecteert. De effectiviteit van de coating en spouwdikte komt tot uitdrukking in de benaming. Zo bestaat er HR,HR+ en HR++ bij het laatste type reflecteert de coating maar liefst 90% van de warmte straling terug naar binnen.


Pas op

Dit is een theoretische benadering. De werkelijke besparing hangt van veel factoren af waaronder:

  • Hoe de gebruiker de thermostaat instelt heeft een grote invloed.
  • De deuren staan open of zijn dicht in de ruimte; dit heeft ook een grote invloed.
  • Koudeval vermindert met beter glas, waardoor er op een lagere temperatuur gestookt kan worden.
  • 200C gemiddelde temperatuur is wellicht veel te optimistisch. Omdat de radiatoren vaak onder ramen worden geplaatst zijn de ramen aan de binnenkant vaak veel warmer dan 200C.

 
Meer informatie kunt u lezen in de brochure.

 

afspraak button blauw

 

Over Ons

Glas Groep B.V. is bij uitstek hét bedrijf voor al uw beglazingen! U kunt ook bij ons terecht voor het energieneutraal maken van uw woning.

Lid bij:
Logo-Bouwend-Nederland-groot

 

 

Contact Informatie

Adres:
Smeenkhof 9
7429 AX Colmschate
Tel:
0570 - 63 17 17
E-Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
www.glas-groep.nl